« terug naar vorige pagina

Covid 19 vaccinaties

Update vaccinaties n.a.v. afgekondigde pauze Astra Zeneca

Het Ministerie van VWS heeft op 2 april besloten om het vaccineren met het vaccin AstraZeneca t/m woensdag 7 april te pauzeren voor mensen onder de 60 jaar (geboren in 1961 of later). Voor het persbericht klik hier 

De eerste groep die via de huisartsenpraktijk aan de beurt is ontvangt één dezer dagen van ons een uitnodiging om een afspraak te maken voor een vaccinatie. Indien u geboren bent van 1956 t/m 1960 heeft dit geen consequenties. U kunt gewoon op de aangegeven dag en tijdstip komen voor uw vaccin.

Vaccinaties (Covid 19/Corona) in de huisartsenpraktijk gestart

In opdracht van het RIVM zullen wij in de huisartsenpraktijk verschillende groepen mensen vaccineren. De groep die nu aan de beurt is in onze regio, zijn mensen geboren van 1956 t/m 1960,  mensen met een BMI > 40 geboren in 1946 en later en een deel met medische indicatie (van oud naar jong). Indien u tot deze groep behoort ontvangt u na de paasdagen een uitnodiging per post.

Het vaccin (AstraZeneca) bestaat uit 2 prikken (ronden) met een periode tussen de prikken van ongeveer 12 weken. Dit houdt in dat u in de 12e week na de eerste prik weer langskomt voor de 2e prik. De vaccinaties worden gegeven voor de eerste ronde op dinsdag 13 en woensdag 14 april 2021 en de tweede ronde op dinsdag 29 juni en woensdag 30 juni 2021. In de uitnodiging vindt u het tijdstip waarop u verwacht wordt.

Toestemming delen gegevens RIVM

Uw toestemming wordt gevraagd om de vaccinatie gegevens met het RIVM te delen. Voor meer informatie: https://www.rivm.nl/sites/default/files/2021-02/Informatie%20over%20landelijke%20registratie%20bij%20het%20RIVM.pdf

Vragen vaccineren

Wij adviseren u de website van thuisarts te raadplegen voor meer informatie over het vaccineren. (https://www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen). Bij algemene vragen over de vaccinatie, de te verwachten bijwerkingen of over de volgorde van vaccineren, kunt u de antwoorden bekijken op www.rivm.nl of bellen met tel: 0800-1351.